Degryse maakt opstelling voor Rode Duivels: Ik wil experimenteren

Degryse maakt opstelling voor Rode Duivels: "Ik wil experimenteren"

16-11-2021 12:30 Laatste update: 12:32
8

De Rode Duivels komen dinsdagavond in actie tegen Wales. Voor bondscoach Roberto Martinez is dat een mooie gelegenheid om andere spelers een kans te geven. Marc Degryse hoopt op een experimenteel elftal. 

Martinez gaf al aan dat hij wil roteren in deze match. Degryse hoopt dat hij daar vrij ver in gaat. België is al zeker van de groepswinst en hoeft dus niet meer te winnen. Degryse kiest nu voor: Casteels, Castagne, Boyata, Theate, Saelemaekers, De Bruyne, Sambi Lokonga, T. Hazard, De Ketelaere, Trossard en Origi.

"Ik besef zeer goed dat dit elftal weinig of geen automatismen heeft", aldus Degryse bij Het Laatste Nieuws. "Er zal des te meer passie en goesting zijn. Het resultaat is dan ook het laatste van mijn zorgen. Mocht deze ploeg met 2-1 verliezen, zal ik Martínez of het elftal niet afvallen. Ik wil zien welke jongens tegen het WK in Qatar een concurrent kunnen zijn voor de vaste waarden."

Verder hoopt Degryse ook nog op invalbeurten van onder meer Wout Faes en Dante Vanzeir. De match tegen Wales is duidelijk een veredelde oefenpartij voor heel wat analisten.