Kompany spreekt met Ferdinand over job bij Anderlecht: 'I love it!'

Kompany spreekt met Ferdinand over job bij Anderlecht: 'I love it!'

15-11-2021 18:30
2

Vincent Kompany is nu al iets meer dan een jaar officieel hoofdtrainer bij RSC Anderlecht en heeft daarin mooie en minder mooie momenten gekend. De druk ligt bijzonder hoog, maar bezwijken onder die druk doet Kompany niet.

Sterker nog, naar eigen zeggen wordt hij daar zelfs sterker van. "Ik geniet van de job als hoofdtrainer bij Anderlecht", begint Kompany bij Vibe with Five, de podcast van Rio Ferdinand. "Ik heb een jonge ploeg en ik lijd niet onder de druk die er is. Ik werk met veel talenten, zoals Sambi Lokonga eerder, maar we hebben er nog véél meer", geeft hij aan.

Kompany kreeg ook al flink wat kritiek, maar opgeven doet hij zeker niet. "Ik blijf gemotiveerd, in goede en slechte dagen", gaat hij verder. "Ik was goed voorbereid op de job. Door mijn blessures kon ik mij er al meer op toeleggen en ik was eigenlijk al een aantal jaren bezig met de job."

Voor Kompany lijkt Anderlecht ook niet het eindstation te gaan worden. "Door hard te werken ga ik zo hoog mogelijk proberen te eindigen. Ik kan wel zeggen waar ik zou willen eindigen, maar we zien wel. Ik ben alleszins bijzonder tevreden met waar ik nu ben", besluit de trainer van Anderlecht.