Mulder scherp voor Lang na invalbeurt bij Oranje: “Het viel tegen”

Mulder scherp voor Lang na invalbeurt bij Oranje: “Het viel tegen”

14-11-2021 15:51
4

Nederland heeft nog geen WK-ticket beet. Zaterdag geraakte het niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Montenegro. Bij Oranje viel Noa Lang in, maar Youri Mulder kon de speler van Club Brugge niet overtuigen.

In de 78e minuut bij een 0-2 voorsprong voor Nederland kwam Lang tussen de lijnen. Daarna gaf Oranje de match nog uit handen. Bij winst had Nederland zich net als België geplaatst voor het WK. Lang viel in op rechts, maar volgens Mulder was dat geen goede keuze van bondscoach Louis van Gaal. "Lang had problemen in de samenwerking met Denzel Dumfries", stelde Mulder bij Ziggo Sport.

Volgens Mulder past de speelstijl van Lang niet bij die van de vaste rechtsachter van Nederland. "Lang blokkeerde Dumfries vaak. Dumfries is een speler die er overheen wil. Maar als de rechtsbuiten dan in de weg staat. Tja, dan …"

Mulder geeft Lang ook raad. "Lang moet meer naar voren en het daar gaan zoeken met onder meer met Steven Berghuis en Davy Klaassen. Lang was een beetje onwennig. De vaak met tweeen aan de zijkant. Het liep gewoon niet goed. Dumfries ging er ook niet overheen. Het viel tegen."

Tot slot wist Mulder nog te zeggen. "Natuurlijk heeft Lang scorend vermogen, maar dan toch meer vanaf links. Ik dacht dat hij het ook op rechterkant uit de voeten zou kunnen, maar dat heeft hij niet laten zien."