Waasland-Beveren laat leider Westerlo niet verder uitlopen in 1B-topper

07-11-2021 22:15
3

Status quo aan de top van 1B. Tegen leider Westerlo kreeg achtervolger Waasland-Beveren de kans om dichter bij de leidersplaats te komen. Beide ploegen bleven echter steken op een gelijkspel.

Westerlo staat autoritair aan kop in 1B. Na tien speeldagen telde het al zeven punten voorsprong op eerste achtervolger Waasland-Beveren. De degradant kon dus dichterbij sluipen als het wist te winnen op het veld van Westerlo. In de eerste helft kregen de bezoekers ook de beste kans, Verstraete kon zijn ploeg echter niet op voorsprong koppen. Geen doelpunten in de eerste helft.

In de tweede helft vielen de goals dan toch. Westerlo was de gevaarlijkste ploeg en zag zijn inzet beloond worden. Daci zorgde een kwartiertje voor tijd voor de 1-0 voorsprong van Westerlo. De buit leek binnen, Waasland-Beveren toonde zich echter een taaie klant. Net voor affluiten zorgde Edmundsson voor de gelijkmaker.

Daardoor loopt Westerlo niet verder uit in de stand, Waasland-Beveren slaagt er echter ook niet in om dichterbij te sluipen. Westerlo blijft dan ook comfortabel aan kop in 1B.