'Droomkoppel' met Vertessen kwam er niet: Het is doodzonde

'Droomkoppel' met Vertessen kwam er niet: "Het is doodzonde"

07-11-2021 15:44

Mohamed Ihattaren is nooit echt doorgebroken bij PSV en dat vindt Peter Uneken heel jammer. De voormalig trainer van Jong PSV, die de aanvallende middenvelder samen met Yorbe Vertessen onder zijn hoede had in Eindhoven, had het tweetal graag samen in PSV 1 gezien.

Op De Herdgang werd Ihattaren en Vertessen een grote toekomst voorspeld. "Het was een fantastisch duo", brengt Uneken in gesprek met de NOS in herinnering. "Zodra Mo de bal kreeg, begon Yorbe al met sprinten. Die twee konden elkaar blindelings vinden."

De Belgische aanvaller en de spelmaker uit Utrecht vulden elkaar aan. "Mo was de explosieve van de twee, altijd aanwezig", legt Uneken uit. "Yorbe was juist vrij bedeesd, maar zo gevaarlijk door zijn snelheid en scoorde erop los in de jeugd. Zij hadden eigenlijk het droomkoppel van PSV moeten worden."

Zo liep het echter niet en daar baalt de huidige assistent-trainer van RKC Waalwijk van. Ihattaren verliet deze zomer PSV via de achterdeur. Vertessen probeert zich vast in het team te knokken. "Het is doodzonde hoe het nu met Mo gaat. Hopelijk krijgt hij zijn loopbaan weer op de rit en komen hij en Yorbe elkaar nog een keer tegen. Wellicht bij PSV, ik zou het in ieder geval mooi vinden."