Geen minuten, maar talent wil niet weg bij Anderlecht: Ik ben heel hongerig

Geen minuten, maar talent wil niet weg bij Anderlecht: "Ik ben heel hongerig"

04-11-2021 18:20

Vorig seizoen mocht Bart Verbruggen proeven van het grote werk bij RSC Anderlecht. Ondertussen moet de negentienjarige Nederlander zich weer tevreden stellen met het statuut van bankzitter. Toch heeft Verbruggen het nog naar zijn zijn zin bij Anderlecht.

Bij de start van Play-Off 1 vorig seizoen dropte Vincent Kompany Verbruggen plots in de basis. De Nederlander bleef de hele eindronde tussen de palen staan. Ondertussen is Hendrik Van Crombrugge terug fit en zit Verbruggen weer op de bank. "Ik ben heel hongerig. Meer hongerig dan ooit. Voor mij is het issue geworden", stelt Verbruggen in de podcast van Anderlecht.

Verbruggen genoot volop van zijn kansen in het eerste elftal. "Je ruikt eraan. Je speelt. Het is leuk. Je voelt je echt even voetballer. Je bent op een hele intense manier onderdeel van het team. Dat gevoel wil je altijd houden. Op het moment dat je niet speelt, mis je dat gevoel. Soms wordt de sympathie voor het spel dan wat minder."

De jonge Nederlandse doelman denkt voorlopig zeker nog niet aan een vertrek bij Anderlecht. "Ik ben er achter gekomen dat je op twee manieren kan genieten van het spelletje. Er is geen plaats waar we liever zijn dat het voetbalveld. Je hebt een manier van het leuk hebben als je elke wedstrijd speelt. Of je haalt plezier uit het feit dat je elke dag beter wordt. Zolang ik dat gevoel heb dat ik elke dag beter wordt door bijvoorbeeld door met goede jongens te trainen. Ik heb het wel een plekje kunnen geven."