Fel Oostende stelt regels KBVB aan de kaak: 'Koziello ook voorwaardelijk dan?'

Fel Oostende stelt regels KBVB aan de kaak: 'Koziello ook voorwaardelijk dan?'

02-11-2021 22:01 Laatste update: 22:19
17

KV Oostende is in het spreekwoordelijke gat gebeten. Alles draait om de schorsing voor Vincent Koziello, die in het slot van de thuiswedstrijd met KV Mechelen nog moest gaan douchen na een dubbele gele prent. Majeed Ashimeru en Björn Engels hebben KVO aan het denken gezet.

Via een post op haar Twitter-profiel hebben De Kustboys een eerder giftig bericht de wereld ingestuurd. Daarmee reageerden ze op een krantenartikel waarin de bondsprocureur van de Belgische voetbalbond zich uitsprak over de uitgesproken sancties voor Ashimeru (RSC Anderlecht) en Engels (Royal Antwerp FC) eerder. Zij kregen allebei een rode kaart onder de neus geduwd, maar mochten tevreden zijn met een voorwaardelijke schorsing van één speeldag.

In het artikel legde de bondprocureur uit dat die beslissing volledig in lijn is met het Belgische voetbalreglement. Eerst en vooral maakten beide spelers 'geen zeer zware fout', klonk het in de verantwoording. Ashimeru sloeg tegen Oud-Heverlee Leuven een bal uit het doel, terwijl Engels tien dagen terug rood pakte door de doorgebroken Ignace Van der Brempt (Club Brugge) 'professioneel' neer te halen. Bovendien had dat duo geen kwalijk verleden bij de bond.

Die uitleg wil KVO graag volgen, maar dan hoeft ook Koziello niet echt gestraft te worden, claimt het. Aangezien de Franse middenvelder geen lelijke overtredingen beging én een onbesproken blad is in ons land, zou hij eigenlijk ook geen wedstrijd moeten missen, luidt de redenering. Het enige verschil zit hem in het feit dat Koziello niet rechtstreeks rood kreeg, maar twee keer geel. In het bondsreglement staat daarentegen duidelijk gesteld dat dubbel geel één speeldag schorsing oplevert voor de komende speeldag.