Beslissing over Veljkovic vindt plaats op 25/11: “Hij wil verder met zijn leven

Beslissing over Veljkovic vindt plaats op 25/11: “Hij wil verder met zijn leven"

28-10-2021 14:44
2

Dejan Veljkovic heeft een spijtoptantenregeling met het federaal parket. Het Nieuwsblad meldt dat de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen zich donderdag heeft gebogen over het zogeheten memorandum.

In dat memorandum heeft Veljkovic oprechte en volledige verklaringen afgelegd in het dossier over corruptie in het Belgische voetbal en de rol van anderen. In ruil daarvoor krijgt hij een celstraf van vijf jaar met uitstel, een boete van 80.000 euro met uitstel en zal zijn illegaal verkregen vermogen, becijferd op ongeveer vier miljoen euro, verbeurdverklaard worden.

Nu moet het KI beslissen wat Veljkovic allemaal verklaard heeft in verhouding staat met wat het federaal parket hem heeft toegezegd. De beslissing valt op 25 november. “De medewerking van mijn cliënt in Operatie Zero was cruciaal voor de waarheidsvinding. Wij hebben de KI dan ook gevraagd om het memorandum te bekrachtigen”, aldus zijn advocaat Kris Luyckx.

Veljkovic wil verdergaan met zijn leven. “Het is voor hem een belangrijke afsluiting van het gerechtelijk onderzoek. Daarna kan een rechter ten gronde éindelijk zijn met het openbaar ministerie afgesproken straf vastleggen. Dejan Veljkovic wil dit allemaal achter de rug hebben. Hij wil verder met zijn leven, zowel privé als professioneel.”