UPDATE: 'Opsteker FC Barcelona voor El Clásico, steunpilaar op tijd fit geraakt

UPDATE: 'Opsteker FC Barcelona voor El Clásico, steunpilaar op tijd fit geraakt

23-10-2021 10:34 Laatste update: 12:36

Ronald Koeman en FC Barcelona moeten afwachten of Jordi Alba op tijd hersteld is voor El Clásico tegen Real Madrid. De linksback raakte geblesseerd in het Champions League-duel met Dinamo Kiev en werkt aan zijn herstel. Het zorgt voor vraagtekens bij de rol van Sergiño Dest.

Diario SPORT verwacht niet dat Koeman af gaat stappen van de 4-3-3-formatie. Dat zou volgens de Spaanse krant gezien kunnen worden als 'een teken van zwakte'. De voorbije weken kreeg de Nederlander al geregeld kritiek omdat hij de Barça-school te zeer zou verloochenen.

Oscár Mingueza krijgt de voorkeur als rechtsback en wordt belast met het afstoppen van Vinícius Júnior. Hierdoor schuift Dest, net als tegen Kiev, door naar de aanval. Mocht Alba het onverhoopt niet halen, dan is de Amerikaan een optie voor de linksback-positie.

Verder verwacht SPORT de 'gebruikelijke namen' in de basis van Koeman. Barcelona heeft een overwinning nodig tegen Real om vol mee te blijven doen in de titelstrijd. De aftrap in Camp Nou is zondag om 16.15 uur.

Update: Alba lijkt in actie te kunnen komen tijdens El Clásico. Diario Sport en Mundo Deportivo melden dat de linksback zaterdag deelneemt aan de afsluitende training in aanloop naar FC Barcelona - Real Madrid. FC Barcelona stelt via Twitter zijn fans gerust door een filmpje te delen waarop Alba te zien is in trainingstenue. De kans is daarom groot dat Dest wederom ingezet gaat worden als rechtsbuiten, weten de Spaanse kranten.