Verrassende topschutter in de Champions League: Denk niet dat ik de beste ben

Verrassende topschutter in de Champions League: "Denk niet dat ik de beste ben"

23-10-2021 09:36
2

Sébastien Haller is na drie speelrondes in de Champions League de topscorer in het miljardenbal en daar is de Franse spits van Ajax maar wat trots op. Hij staat in een illuster rijtje met Jari Litmanen en Sören Lerby, maar blijft bescheiden.

Alleen Lerby wist namens Ajax vaker te scoren in één duel dan Haller, die er vier maakte tegen Sporting Portugal. Lerby maakte er in 1979 vijf in één wedstrijd tegen Omonia Nicosia. "Die namen. Het is prachtig om daartussen te staan. Dat maakt me heel trots", vertelt Haller in gesprek met Het Parool.

Inmiddels staat de teller op zes doelpunten in deze editie van de Champions League. Dat lukte alleen Erling Haaland eerder, al wil Haller niet vergeleken worden met de Noorse spits. "Haaland was negentien toen hij dat deed. Ik ben 27. Dat is een groot verschil en een groot voordeel. Je moet altijd de context zien."

Haller blijft nuchter onder zijn goede start van dit seizoen. Zo juicht hij vrijwel nooit uitbundig na een doelpunt. "Ik ben voor en na een wedstrijd dezelfde man en dezelfde voetballer. Vier gemiste kansen of vier doelpunten brengen daar geen verandering in. Ik moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet. Bij lange na niet zelfs", zo sluit hij af.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie