Newcastle United vraagt supporters om geen Arabische kleding meer te dragen

Newcastle United vraagt supporters om geen Arabische kleding meer te dragen

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 16:03wo 20-10-2021 om 16:03

Newcastle United heeft de supporters 'vriendelijk verzocht' om geen 'Arabische kleding of Midden-Oosten-geïnspireerde hoofddeksels' te dragen bij wedstrijden als ze dat normaal gesproken ook niet zouden doen. Een deel van de achterban verkleedde zich op herkenbare wijze nadat de club door een Saudische partij over werd genomen.

De komende jaren wil Newcastle de top bestormen en daar zijn de fans wat blij mee. Duizenden supporters droegen Arabische kleding bij de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, bedoeld als grap.

'Niemand van de nieuwe eigenaarsgroep is beledigd door de supporters die op deze wijze feest vierden. Het was een gebaar dat als positief en verwelkomend werd beschouwd, maar de mogelijkheid bestaat wel dat het dragen van dergelijke kleding cultureel ongepast is en aanstoot geeft aan anderen', schrijft de club.

'Alle bezoekers van de club worden, zoals altijd, aangemoedigd om te dragen wat de norm is voor hun eigen cultuur of religie, en blijven de brede en rijke multiculturele gemeenschappen en groepen weerspiegelen waar de club trots op steunt.'

De overname brengt in eerste instantie ruim 350 miljoen euro in het laatje voor Newcastle.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws