Breaking news

'De voetbalkwaliteiten van Lang zijn ongekend, hij doet aan Laudrup denken'

VAR krijgt veel kritiek: “Problemen rond scheidsrechters blijven aankaarten”

VAR krijgt veel kritiek: “Problemen rond scheidsrechters blijven aankaarten”

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 08:45di 19-10-2021 om 08:45

De VAR kwam afgelopen speeldag vaak onder vuur te liggen. In verschillende wedstrijden werden discutabele fases gefloten en ook het Refereeing Department gaf enkele fouten toe.

Rene Vandereycken vindt de kritiek terecht. “Ik maak me geen illusies: mijn analyses gaan niet veel aan de zaak veranderen. Maar ik vind het wel mijn taak om de problemen rond de scheidsrechters en de VAR te blijven aankaarten. Elke week elke fase er uitlichten, zou belachelijk zijn, maar afgelopen weekend is er weer te veel fout gelopen om het te negeren.”

De voormalige bondscoach laat zich tegenover Het Nieuwsblad ook uit over de nieuwe 3D-lijn. “Om te beginnen: als je nog niet helemaal klaar bent om die 3D-technologie bij buitenspelfases deftig toe te passen, had je misschien beter gewacht om die in te voeren. Een menselijke fout kan altijd gebeuren, maar zeven minuten moeten wachten op een beslissing kan niet de bedoeling zijn.”

Ook de VAR faalde. “Ook waren er opnieuw te veel fases waar de VAR onterecht niet heeft ingegrepen. Ik vind dat frustrerend en ik snap Vincent Kompany zeer goed als hij daar kritiek op geeft, zeker als hij en de andere trainers te horen hebben gekregen dat men bepaalde zaken strenger zou bestraffen. Een block zetten, zoals Kompany aanhaalde, moet bestraft worden, punt.”

De clear error is ook een vreemd gegeven, vindt Vandereycken. “Nu is dat slim en professioneel, maar eigenlijk is dat een obstructiefout. Ik keur dat al jaren af. Omgekeerd had de VAR ook moeten ingrijpen bij die penalty voor Anderlecht, want de keeper deed daar niks verkeerd. Maar ja, zo lang ze zich kunnen verstoppen achter die clear error, zullen ze dat doen. Ik zeg: weg met die clear. Een error is een error.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Vandereycken hier gelijk?

Ja
95%
Nee
5%
(87 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws