Vanhaezebrouck vindt Union de verdiende leider: Sluit Champions PO niet uit

Vanhaezebrouck vindt Union de "verdiende leider": "Sluit Champions PO niet uit"

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 23:36ma 18-10-2021 om 23:36

Union Saint-Gilloise werd hier en daar al getipt als dark horse na haar promotie, maar koploper van de Jupiler Pro League na elf speeldagen? Dat had toch echt geen enkele Unionist durven dromen. Hein Vanhaezebrouck vindt het hoog tijd om de loftrompet te steken voor de revelatie.

De trainer van KAA Gent was maandagavond te gast in Extra Time en had daarin enkele fraaie woorden over voor het Union van collega Felice Mazzu. Hoewel de weg nog lang is, doet Vanhaezebrouck een boude voorspelling. "Ik sluit Play-Off 1 (de Champions Play-Off, nvdr.) zeker niet uit", klinkt het. Al zal het zware werk nog komen. "Naarmate de competitie voortdendert, gaat de druk wel stijgen", geeft Vanhaezebrouck aan.

Een belangrijke sleutelrol in het verhaal is uiteraard weggelegd voor de trainer. "Mazzu is een doorwinterde coach die ze deed geloven", geeft Vanhaezebrouck zijn collega een compliment. Niet alleen het spitsenduo Dante Vanzeir - Deniz Undav verdient lof, ook het middenveld zit uitstekend in elkaar. Vanhaezebrouck bewondert vooral het feit dat ze vaak in één tijd voetballen. "Verticaliteit", vat hij het spel van Union in één woord samen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws