Zulte Waregem distantieert zich van acties van fans: 'Financiële en imagoschade'

Zulte Waregem distantieert zich van acties van fans: 'Financiële en imagoschade'

Gepubliceerd: maandag 18 oktober 2021 om 16:00ma 18-10-2021 om 16:00

Laatste update: maandag 18 oktober 2021 om 16:14ma 18-10-2021 om 16:14

De fans van Zulte Waregem lieten tegen Royal Antwerp FC duidelijk merken dat ze niet blij zijn met de huidige gang van zaken bij Essevee. Onder meer Francky Dury werd zwaar op de korrel genomen. Maandag heeft Zulte Waregem gereageerd op de acties van de fans. Blij is de club er niet mee.

Er hingen heel wat spandoeken in het stadion. 'Stop de gijzeling' en 'From hero to zero', viel er onder meer te lezen. Eerder reageerde Dury al op de protestacties van de fans. De trainer begreep dat er onvrede is, maar hoopt dat de kritiek respectvol kan blijven. Nu heeft ook de club stelling ingenomen na de acties van de fans.

Haaks op DNA
'Essevee staat open voor iedereen. Toch distantiëren we ons resoluut van de acties van enkelen zaterdagavond tijdens de overwinning tegen Royal Antwerp. De club begrijpt de frustraties door de tegenvallende competitiestart, maar dringt aan om die op een respectvolle manier te uiten. Dergelijke acties berokkenen de club niet alleen financiële en imageschade, ze staan ook haaks op het DNA van de club', klinkt het bij Zulte Waregem.

De voorbije weken zat de club samen met haar fans. Het wil dat in de toekomst blijven doen. ' De club is ervan overtuigd dat dialoog de juiste weg biedt naar de oplossing en verzet zich tegen elke vorm van geweld. Het is de club overigens niet ontgaan dat de acties het werk zijn van een beperkte groep mensen en vindt het bemoedigend dat het overgrote deel van de fans Essevee blijft steunen', laat Essevee weten.

Belofte aan fans
Na de 2-1 overwinning tegen Antwerp wil men bij Zulte Waregem weer vooruit kijken. 'Het bestuur, het management, de spelersgroep en de sportieve staf streven ernaar om de vooropgestelde ambities zo snel mogelijk te bereiken, en dat kan alleen met de gekende, onvoorwaardelijke steun van onze supporters', aldus nog de reactie van Zulte Waregem.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws