Courtois legt de vinger op de wonde bij Duivels: Te gelaten en te weinig rust

Courtois legt de vinger op de wonde bij Duivels: "Te gelaten en te weinig rust"

10-10-2021 11:40
3

Ook de UEFA Nations League zullen de Rode Duivels (voorlopig) niet op hun palmares bijschrijven. In de halve finale tegen Frankrijk liep het helemaal verkeerd, ondanks een dubbele bonus aan de rust: 2-3. Imke Courtois schrok in negatieve zin van wat ze zag op het terrein.

In De Zondag komt de analiste nog eens terug op de ontgoochelende prestatie van afgelopen donderdag. Waar knelde het schoentje voor haar? "Te gelaten, te weinig defensieve intensiteit en te weinig rust aan de bal", luidt haar analyse. Bovendien zitten sleutelspelers als Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Youri Tielemans momenteel niet in hun beste vorm, vindt Courtois. 

Dat een heleboel supporters erg ontgoocheld reageerden na afloop van de partij, kan Courtois wel begrijpen. "Het was een hele ontnuchtering na die eerste helft", beseft ze. Onder meer Karl Vannieuwkerke liet al verstaan dat hij zijn supportershart voor de Duivels even moet heropladen. Bij Courtois valt dat best mee. "Ik ben in elk geval niet het type dat hen afvalt na een nederlaag."

Tot slot kan Courtois ook niet om de rol van Roberto Martinez heen. De ex-voetbalster vindt niet dat de bondscoach meer of minder verantwoordelijk is dan bijvoorbeeld de spelers. "Maar we moeten wel zeggen dat het leek alsof ze niet klaar waren voor wat heel voorspelbaar was in die tweede helft: hoge Franse druk", zadelt Courtois Martinez toch met een schuldgevoel op. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie