Rode Duivels op zucht van het WK, maandag kunnen tickets geboekt worden

Rode Duivels op zucht van het WK, maandag kunnen tickets geboekt worden

09-10-2021 11:00 Laatste update: 13:00
1

De dreun van de Nations League tegen Frankrijk zindert nog na. Zondag moeten de Rode Duivels zich evenwel nog opmaken voor de strijd om de derde plaats tegen Italië. Maandag kan België zich dan weer - zonder te spelen – plaatsen voor het volgende toernooi, het WK in Qatar van 2022.

Terwijl België zich moet focussen op de Nations League speelde men in een groot deel van Europa WK-kwalificatiematchen. In de groep van België stonden vrijdag Tsjechië en Wales tegenover elkaar. De match eindigde op een 2-2 gelijkspel, een erg gunstige uitslag voor de Rode Duivels.

In groep E telt België als leider zestien punten. Tsjechië en Wales – de nummers twee en drie in de stand – tellen elk acht punten. Tsjechië kan in haar laatste twee duels België niet meer inhalen. Wales kan dat wel nog. Het land heeft immers nog drie wedstrijden te spelen tijdens de kwalificaties.

Wil Wales België nog van de troon stoten dan heeft het wel een perfect parcours nodig. Maandag staat voor Wales het volgende duel in de groep op het programma. Het trekt naar Estland, de nummer vier in de groep met vier punten. Wint Wales niet dan is België zeker van de groepswinst en plaatst het zich voor het WK in Qatar.

Wint Wales wel van Estland? Dan kunnen de Belgen zelf de klus klaren op 13 november. Estland komt dan op bezoek in ons land. Wales neemt het dan op tegen Wit-Rusland. Drie dagen later trekt België op de slotspeeldag naar Wales.