Breaking news

LDH: 'Bongonda én Mangala kunnen Rode Duivels laten varen'

'Ajax krijgt nog 48 miljoen euro aan transfersommen van FC Barcelona'

'Ajax krijgt nog 48 miljoen euro aan transfersommen van FC Barcelona'

Gepubliceerd: dinsdag 5 oktober 2021 om 15:25di 05-10-2021 om 15:25

Dat FC Barcelona financieel aan handen en voeten gebonden is, blijkt nog maar eens uit berichtgeving van 2Playbook. De club moet nog 115 miljoen euro aan transfersommen betalen aan clubs. Ajax krijgt nog 48 miljoen.

Frenkie de Jong werd in 2019 voor 85 miljoen euro gekocht van Ajax. Daarvan staat nog een bedrag van 32 miljoen open. En van de 21 miljoen die voor Sergiño Dest is betaald, moet nog zestien worden overgemaakt naar Amsterdam.

Maar ook andere clubs krijgen van Barcelona nog een flinke smak geld. Juventus ontvangt nog 39 miljoen euro voor Miralem Pjanic en ook de transfer van Philippe Coutinho van Liverpool naar Barcelona is nog altijd niet volledig afbetaald. The Reds krijgen nog dertien miljoen, vorig seizoen is er 29 afgelost. Overigens worden transfersommen in de meeste gevallen in meerdere seizoenen betaald. Barcelona heeft nog tot het seizoen 2023/2024 om de bedragen af te betalen.

Barcelona heeft er afgelopen zomer wel alles aan gedaan om de salarishuishouding terug te brengen. Dat is gelukt: de club betaalt nu jaarlijks 470 miljoen aan salarissen en dat is maar liefst 24% minder dan daarvoor. Desondanks kan Barcelona amper iets doen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws