'Na Leye bij Standard moet ook Vanderhaeghe vrezen voor ontslag bij Cercle'

'Na Leye bij Standard moet ook Vanderhaeghe vrezen voor ontslag bij Cercle'

04-10-2021 17:30
4

Standard heeft afscheid genomen van coach Mbaye Leye. Hij is in onze competitie echter niet de enige die moet vrezen voor zijn job. Ook bij Cercle Brugge lijkt het doek te gaan vallen voor trainer Yves Vanderhaeghe.

Met dat nieuws komt Het Laatste Nieuws naar buiten. Afgelopen zaterdag liep het nog fout af voor Cercle Brugge en ging het met 0-3 onderuit tegen Union. Al de vierde thuisnederlaag van de Vereniging, dat inmiddels naar de zeventiende plaats is weggezakt.

Vanderhaeghe heeft nog flink wat krediet bij de eigen achterban, maar het Monaco-bestuur van de club eist wel resultaten. Naar verluidt is er al enkele weken ongenoegen over het werk van Vanderhaeghe. Zo woonde technisch directeur Paul Mitchell tegen STVV bij en was hij absoluut niet tevreden met de gang van zaken bij Cercle.

De coach heeft het echter niet makkelijk bij Cercle. Zo zag hij doelpuntenmaker Iké Ugbo onvoldoende vervangen worden en kunnen zowel Denkey als Millan en Waldo niet overtuigen. Toch zullen er resultaten geboekt moeten worden als Vanderhaeghe zijn job wil houden.