UPDATE: 71 mensen laten het leven in crash, Belg ontsnapt

UPDATE: 71 mensen laten het leven in crash, Belg ontsnapt

29-11-2016 09:55
1

Een tragisch bericht uit Zuid-Amerika. Een Braziliaans voetbalteam is namelijk neergestort op weg naar de eerste van de finalewedstrijden om de Copa Sudamericana. Het gaat volgens Clarin, Caracol en andere media om de club Chapecoense.

Het vliegtuig met ruim tachtig mensen aan boord kreeg problemen boven Colombia en is vervolgens gecrasht.Vooralsnog is het niet officieel bekendgemaakt of er doden zijn gevallen bij de crash.

Afgelopen weekeinde speelde Chapecoense nog tegen Palmeiras, dat de titel won in Brazilië. Op woensdag zou de club in Medellin de eerste finalewedstrijd om de Copa Sudamericana afwerken, tegen Atletico Nacional. Het is onduidelijk waarom het toestel gecrasht is, al zijn er geluiden over slecht weer rond Medellin. Ook wordt er gesproken over technische mankementen.

Update 8u30: Momenteel is er sprake van zes overlevenden, melden Colombiaanse bronnen. Het vliegtuig CP2933 van luchtvaartmaatschappij Lamia crashte in het gebergte El Gordo, in de buurt van de gemeente La Union in Antioquia.

De feiten gebeurden tijdens de landing. "De piloot vroeg toestemming om met prioriteit te mogen landen in Rionegro, maar daarna ging het contact verloren," meldt Alfrede Bocanegra, directeur van Aerocivil.  Bronnen op de luchthaven hebben het over een elektrische storing. Volgens de burgemeester van het nabijgelegen La Ceja had het vliegtuig geen brandstof meer.

Belg

Overigens speelt er  een (halve) Belg bij de Braziliaanse ploeg. De 32-jarige Marcelo Boeck, die zowel de Braziliaanse als de Belgische nationaliteit heeft, is sinds januari van dit jaar één van de doelmannen bij de club. Hij zou volgens Radio Noticias echter niet op vliegtuig gezeten hebben. Hij kwam niet in aanmerking om te spelen en vroeg vrijaf om zijn verjaardag te kunnen vieren, aldus zijn manager.

Update 9u55: De politie van Medellin heeft bevestigd dat er 71 mensen het leven lieten bij de crash. Zes mensen overleefden de ramp: drie voetballers - Helio Hermito Zampier Neto, Alan Luciano Ruschel en Jackson Ragnar Follman - bemanningslid Erwin Tumiri, stewardess Ximena Suarez en journalist Rafael Valmorbida.