Straffe statistiek: spitsen van Club Brugge zijn slechtste van de klas

Straffe statistiek: spitsen van Club Brugge zijn slechtste van de klas

28-10-2016 20:15

Club Brugge kan met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby en Wesley Moraes in principe rekenen op drie goeie spitsen. Vooral die twee laatste hebben dit seizoen echter nog niet veel laten zien, en dat zorgt voor een bijzondere statistiek.

Club Brugge heeft namelijk maar 16% van zijn doelpunten gehaald bij de centrumspitsen. Het maakte in de competitie al 19 doelpunten, maar liefst 16 van die doelpunten zijn niet afkomstig van een spits. Daarmee is Club Brugge de slechtste van de competitie. Vorig seizoen scoorden Diaby (16) en Vossen (14) veel vlotter, met ook nog twee goals van Wesley maakte dat 32 goals op 89. Dat komt neer op 36%, een vrij normaal percentage. 

Club Brugge heeft over het algemeen dan ook maar de zesde beste aanval van de Jupiler Pro League. De beste aanval is die van Zulte Waregem, Anderlecht en... Kortrijk. Alledrie hebben ze 22 doelpunten. Ook AA Gent en Standard (allebei 20) hebben voorlopig een betere doelpuntenproductie dan Club Brugge, maar de 4-0 tegen Westerlo bewees wel dat het gevaar van alle kanten kan komen bij Club.