Halve Belg Köteles heeft maar één kritiek: Belgen kunnen niet autorijden

Halve Belg Köteles heeft maar één kritiek: "Belgen kunnen niet autorijden"

27-10-2016 20:07
1

Laszlo Köteles heeft liefst zeven jaar rondgelopen bij Racing Genk, maar nu is hij uitgeleend aan Waasland-Beveren. Hij is ondertussen een halve Belg geworden, al stoort hem nog één ding aan België. Belgen kunnen echt niet rijden.

Köteles vertelt in Sport/Voetbalmagazine dat hij geen snars begrijpt van het Belgische verkeer. "Belgen kunnen niet autorijden, punt. Elke ochtend rijd ik van Genk naar Beveren en kan ik vijftig keer sterven", trekt de Hongaar meteen onze aandacht.

"Wat doen jullie bijvoorbeeld toch op rotondes?! Als je de eerste afslag moet nemen, zorg je er toch voor dat je op de rotonde in de buitenste baan zit? En als je de tweede of derde afslag moet nemen, kies je toch de binnenkant van de rotonde? Maar wat doen jullie: jullie rijden de rotonde op in de buitenste band en maken dan heel het toertje om pas bij de laatste afslag de rotonde te verlaten. Ik versta dat je in Servië liever aan de buitenkant blijft, op een rotonde met vier rijstroken, maar toch niet hier in Genk, waar er op vijf minuten één auto passeert?! Nee, really, jij zit nu te lachen, maar het is triest hoor."