Genk tankt vertrouwen voor derby: ''Zijn tot veel dingen in staat''

Genk tankt vertrouwen voor derby: ''Zijn tot veel dingen in staat''

21-10-2016 18:39

Racing Genk heeft vertrouwen getankt voor de Limburgse derby tegen Sint-Truiden, die zaterdag in de Luminus Arena gespeeld wordt. Genk was donderdag in de Europa League verrassend met 2-0 te sterk voor Athletic de Bilbao en wil deze zege een goed vervolg geven.

Peter Maes neemt een goed gevoel mee uit de match tegen de Spaanse subtopper. ''In tijden van drukte en op de rollercoaster van wedstrijden waar mijn jongens zich bevinden is het goed dat wij weer veel geleerd hebben van de wedstrijd tegen Athletic. Als iedereen keihard werkt vanuit een goed georganiseerd blok zijn wij tot veel dingen in staat'', zo valt te lezen op de clubsite van Genk.

De focus werd donderdagavond al snel verlegd naar de beladen match tegen STVV. Dat merkte de oefenmeester ook in zijn groep. "De match van aanstaande zondag tegen STVV is minstens even belangrijk. Als zelfs Pozuelo als Spanjaard en nadat zijn team een Spaanse ploeg geklopt heeft, toch de wedstrijd tegen Sint-Truiden vooropstelt, dan besef je wat er leeft bij de jongens. Er staat nogal wat prestige op het spel. Niet alleen dat, voor ons is het ook zaak om onze ranking te verbeteren'', benadrukte Maes op de persbabbel. 

Racing Genk staat aan kop in Europa, maar in de Jupiler Pro League zijn de resultaten een stuk minder. De ploeg van Maes staat na tien matchen pas negende met een tegenvallende 14 op 30. Sint-Truiden heeft vijf punten minder en bezet de dertiende plek.