AA Gent wordt totaal van de mat geveegd door Shakhtar Donetsk

AA Gent wordt totaal van de mat geveegd door Shakhtar Donetsk

20-10-2016 20:50

AA Gent heeft in de Europa League geen vuist kunnen maken tegen Shakhtar Donetsk. De thuisploeg was veel scherper en kon bovendien profiteren van individuele fouten bij Gent.

Donetsk is een ploeg die niet zou misstaan in de Champions League, geen fouten maken was dus de boodschap voor Gent. Jacob Rinne had dat niet begrepen. Nog voor het kwartier passte hij de bal recht naar Kovalenko, die nam dat in dank aan en scoorde. Gent liet zich daarna niet onbetuigd met pogingen van Milicevic en Perbet, maar toch was het Donetsk dat weer het verschil kon maken. Ferreyra kwam alleen voor Rinne en werkte simpel af, 2-0 bij de rust.

Het ergste moest nog komen voor AA Gent, want in de tweede helft bleef Donetsk gas geven. Na welgeteld 20 seconden was het al raak. De Braziliaan Bernard kon de bal binnentikken na een heerlijke combinatie. Donetsk wilde zijn fans een show geven en bleef Gent maar bestoken. Na opnieuw een mooie aanval door het centrum kon invaller Taison zijn goaltje meepikken. Net voor affluiten kon Malyshev tot overmaat van ramp ook de forfaitcijfers vastleggen.

De 5-0 is hard voor AA Gent, maar eigenlijk maakt het in de poule niet veel uit. Donetsk heeft nu een perfecte 9 op 9. Achtervolgers Sporting Braga en Konyaspor speelden gelijk en blijven zo achter Gent.