Club, Genk en Standard streden om dezelfde speler: 'Knapten af op vraagprijs'

Club, Genk en Standard streden om dezelfde speler: 'Knapten af op vraagprijs'

28-09-2016 09:42

Momenteel schittert Timothy Derijck bij Zulte Waregem. In het verleden speelde hij vooral in Nederland. Dat kon ook anders afgelopen zijn. Enkele jaren geleden werd hij gelinkt aan een terugkeer naar België.

Toen Derijck nog een speler van Feyenoord was werd hij één seizoen uitgeleend aan FCV Dender. Bij Feyenoord zat een basisplaats er niet in, maar hij kon wel naar enkele Belgische topclubs. "Na dat prima seizoen bij Dender waren Club Brugge, Standard en Genk geïnteresseerd, maar ze knapten af op de vraagprijs van Feyenoord: 1,5 miljoen euro", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Een seizoen op de bank zat eraan te komen. "Pas op de laatste dag van de zomermercato mocht ik weg, voor 500.000, maar toen zaten alle clubs al vol. Zo belandde ik, onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek, in het tweede elftal, maar ik liet de moed niet zakken en versierde voor de winterstop zelfs nog vier basisplaatsen. Verbeek kon me echter geen vaste stek garanderen en toen ADO Den Haag opdaagde, was de keuze weer vlug gemaakt", aldus Derijck.