Preud'homme reageert als door een wesp gestoken: Maak eerlijke analyse

Preud'homme reageert als door een wesp gestoken: "Maak eerlijke analyse"

28-08-2016 19:18
20

Club Brugge heeft zondagnamiddag niet kunnen winnen van Standard. Meer zelfs, de landskampioen kon pas in de slotfase de nederlaag vermijden. De bezoekers uit Luik waren niet te spreken over een niet gefloten fout van Laurens De Bock, enkele seconden voor de gelijkmaker van Björn Engels.

Michel Preud'homme is het daar echter niet mee eens. Na de wedstrijd reageerde de Club-trainer als door een wesp gestoken. "Een fout van De Bock? Dan moet je alles laten zien. Maak een eerlijk analyse van deze wedstrijd alstublieft", reageerde een Preud'homme tegenover Het Laatste Nieuws. "We pakken vandaag een punt, maar het mag nooit zo ver komen. Er liep vanalles fout bij onze twee tegendoelpunten."

"We hebben te veel weggegeven achterin. Over de mentaliteit kan ik vandaag niet klagen, die was echt goed. We hebben genoeg kansen gekregen. Voor het doel waren we echter niet scherp genoeg. De waarheid ligt in het strafschopgebied en daar hebben we het laten afweten."

"Die fout van De Bock bij de 2-2? Alexander Scholz had ook twee keer geel moeten krijgen. Een speler van Standard gooit een tweede bal op het veld. En daar wordt dan niet over gesproken. Als je dat allemaal toelaat als scheidsrechter... Het is logisch dat er emotioneel gereageerd wordt als de regels niet consequent worden nageleefd."