Vanhaezebrouck na kwalificatie: Had wel verwacht dat we vandaag gingen winnen

Vanhaezebrouck na kwalificatie: "Had wel verwacht dat we vandaag gingen winnen"

25-08-2016 23:42

AA Gent mag naar de groepsfase van de Europa League na een ruime 0-4 overwinning op het veld van Shkëndija. Een opluchting voor de Buffalo's na de nipte 2-1 overwinning vorige donderdag in de Ghelamco Arena.

Hein Vanhaezebrouck was tevreden met de overwinning. "Ik had wel verwacht dat we vandaag gingen winnen", vertelde hij na de wedstrijd aan Radio 1. "Shkëndija had vandaag ook aangekondigd vooral te verdedigen. Ze wisten natuurlijk ook dat het verschil in kwaliteit heel groot was. Ze speelden met heel veel volk achter de bal. Na de 0-2 was de veer gebroken bij de Macedoniërs en daardoor konden we nog twee keer scoren."

"Het enige minpunt vandaag is dat we niet konden scoren in de eerste helft, maar uiteindelijk ben ik een tevreden trainer. Jérémy Perbet en Kalifa Koulibaly waren de uitblinkers vandaag, maar ook Moses Simon was vandaag heel goed. Asare moest ik brengen om dat Lasse Nielsen flirtte met een tweede gele kaart. Nana is nog niet helemaal de oude, maar het is positief dat hij wedstrijdritme kon opdoen."

De Gent-trainer kwam ook nog even terug op de transfersoap rond Sven Kums. De middenvelder heeft al laten weten open te staan voor een nieuw avontuur. "Wat ik vind van die commotie rond Kums? Ik trek me daar niets van aan", aldus Vanhaezebrouck.