Charleroi-sensatie helemaal op een zijspoor: Dit was een heel moeilijk seizoen

Charleroi-sensatie helemaal op een zijspoor: "Dit was een heel moeilijk seizoen"

03-06-2016 12:48

In zijn eerste seizoen bij Charleroi was hij een zeer beloftevolle speler, maar nu horen we bijna niets meer van de 26-jarige doelman Parfait Mandanda. Nicolas Penneteau is de eerste keuze bij de Henegouwers, en dat valt hem zwaar. Hij wil weg.

In La Dernière Heure maakt hij duidelijk dat zijn situatie niet gemakkelijk is. "Iedereen weet het: ik wil spelen. Ik durf zelfs verder gaan: ik denk dat ik de kwaliteiten heb om te spelen. Maar helaas loopt het niet zoals ik zou willen", vertelt een duidelijk teleurgestelde Mandanda.

Mandanda geeft toe dat hij enorm lijdt onder dat statuut van bankzitter. "Op mentaal vlak was het een heel moeilijk seizoen. De vakantie komt op het juiste moment, zodat ik mijn hoofd kan leegmaken. Nico heeft een goed seizoen gespeeld, dus heb ik niet veel te zeggen. Maar op een gegeven moment moet ik toch eens aan mezelf denken."

In de laatste match van het seizoen mocht Mandanda overigens wel nog opdraven tegen Genk, na de rode kaart van Penneteau. Hij kreeg er meteen vijf om de oren, een passend einde voor zijn rampseizoen.