Opstelling Zwitserland-België: Witsel wint het pleit van Ciman

Opstelling Zwitserland-België: Witsel wint het pleit van Ciman

28-05-2016 15:01

De Rode Duivels spelen zaterdag zaterdagmiddag om 16u15 een oefeninterland tegen Zwitserland. Bondscoach Marc Wilmots gaf zonet zijn basiself vrij. Daarin start Axel Witsel op de rechtsachter. Hij wint het pleit van Laurent Ciman.

Het grootste deel van de opstelling was al even bekend. Zoals bondscoach Marc Wilmots aankondigde, starten Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen centraal. Op het middenveld spelen Mousa Dembélé en Marouane Fellaini in de steun van Kevin De Bruyne. Vooraan moet Romelu Lukaku de Zwitserse defensie verschalken.

Het enigste vraagteken was de rechtsachter. Jason Denayer is nog afwezig en Dedryck Boyata en Thomas Meunier zijn nog niet volledig fit. Laurent Ciman leek de logische keuze, maar Wilmots gaf aan ook Witsel te overwegen. Die laatste krijgt uiteindelijk de voorkeur en start op de voor hem ongewone positie van rechtsback.

Bij Zwitserland zijn de bekendste namen Xherdan Shaqiri (Stoke City, ex-Bayern München en Inter) en Granit Xhaka, die onlangs zijn transfer van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal afrondde.  

TIPVolg Zwitersland - België HIER LIVE