Dit was de voormiddag: Scherpe De Bruyne, Club zoekt en opvolger Hasi gevonden?

Dit was de voormiddag: Scherpe De Bruyne, Club zoekt en opvolger Hasi gevonden?

26-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de voormiddag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

De Bruyne laat zich gelden op training
Kevin De Bruyne wordt samen met Eden Hazard gezien als de man die ons land naar een mooie prestatie op het komende EK met leiden. De sterspeler van Manchester City staat alvast op scherp, zoveel is duidelijk. Woensdag zette hij Divock Origi op zijn plek tijdens de training.

Anderlecht legt toptalent vast voor vijf seizoenen
Anderlecht is volop bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen, waarin het nieuwe weg in zal moeten slaan. Met het oog op de toekomst legde het even geleden al toptalent Idrissa Doumbia voor vijf seizoenen vast, zo meldde Het Laatste Nieuws.

Heeft Anderlecht de opvolger van Hasi al gevonden?
Anderlecht is momenteel naarstig op zoek naar een opvolger voor Besnik Hasi, en volgens Sky Sports is het nu een nieuwe naam op het spoor. Het zou denken aan Stefano Pioli. Er zou zelfs al een verkennend gesprek met de Italiaanse coach zijn gevoerd.

'Tielemans nadrukkelijk in beeld bij de Duitse topclub'
Youri Tielemans kende een wisselvallig seizoen, maar de 19-jarige middenvelder kan nog steeds rekenen op veel interesse van buitenlandse topclubs. Volgens Bild richt Borussia Dortmund zijn pijlen op het paars-witte talent om het vertrek van Ilkay Gündogan op te vangen.

'Club Brugge screent Franse trainer'
Club Brugge hoopt nog altijd dat Michel Preud'homme aan boord blijft, maar wil wel voorbereid zijn als zijn succestrainer toch vertrekt. Het bekijkt daarom de namen die zich zelf al aanboden bij de club. Joceleyn Gourvennec is één van die trainers, weet Het Laatste Nieuws. De 44-jarige Fransman is nu nog trainer bij En Avant Guingamp.