De Bruyne laat zich gelden en zet Origi op zijn plek

De Bruyne laat zich gelden en zet Origi op zijn plek

26-05-2016 07:11

Kevin De Bruyne wordt samen met Eden Hazard gezien als de man die ons land naar een mooie prestatie op het komende EK met leiden. De sterspeler van Manchester City staat alvast op scherp, zoveel is duidelijk. Woensdag op training zette hij Divock Origi op zijn plek.

Tijdens een onderling partijtje ging De Bruyne druk zetten op Michy Batshuayi, die simpel een vrijstaande ploegmaat aanspeelde. Zo'n 40 daarachter slofte slofte Origi terug, die zijn mannetje had laten lopen. Ook Romelu Lukaku maakte niet echt snel de omschakeling. De Bruyne ontplofte: "Hey! Romelu en Divock! Verdedig eens mee!", citeerde Het Laatste Nieuws de uithaal van De Bruyne.

Bondscoach Marc Wilmots tilde niet zwaar aan het voorval. "De manier waarop kon vriendelijker, maar dat zal de adrenaline zijn. Kevin had gelijk, de offensieve spelers moeten meeverdedigen. Divock liep zowat veertig meter van zijn tegenstander. Het is een automatisme dat Carrasco en Mertens wél hebben. Op het EK zullen we als collectief moeten spelen", zei hij aan de dezelfde krant.