'De Wilde is ruzies beu en pakt zijn koffers bij KV Kortrijk'

'De Wilde is ruzies beu en pakt zijn koffers bij KV Kortrijk'

25-05-2016 11:15

Patrick De Wilde is geen hoofdtrainer meer van KV Kortrijk, voor zover hij dat ooit is geweest. Kortrijk haalde hem binnen omdat hij een Pro License-diploma had, maar na minder dan twee maanden is het sprookje over.

Na het ontslag van Johan Walem moest Karim Belhocine de touwtjes in handen nemen, maar die heeft eigenlijk niet het geschikte diploma om hoofdcoach te zijn. Er werd dan ook naarstig naar een oplossing gezocht, en zo kwam De Wilde op de proppen. Op papier werd hij T1 bij Kortrijk, Belhocine kreeg een nieuwe functie als technisch directeur. Hoe de taken dan precies werden verdeeld, daar wilde niemand bij Kortrijk het eigenlijk over hebben. De twee heren zouden in ieder geval helemaal niet overeenkomen.

De Wilde werd op 1 april aangenomen, maar is volgens Het Nieuwsblad nu al terug vertrokken. Hoe moet het dan verder met Kortrijk? De licentiecommissie staat mogelijk een uitzondering toe als Belhocine zich inschrijft voor de volgende Pro License-cursus én een T2 vindt die een Pro License heeft. Op die manier moet er in ieder geval al minder gegoocheld worden met functies bij Kortrijk.