Charleroi-coach Felice Mazzu: Ik wil dat laatste Europese ticket

Charleroi-coach Felice Mazzu: "Ik wil dat laatste Europese ticket"

11-05-2016 17:58

In Charleroi heeft hij iets stevig neergezet op 3 seizoenen tijd. De topclubs raken meer en meer gecharmeerd. Felice Mazzu is misschien klaar voor een volgende stap. Maar eerst wil hij Europees voetbal halen. 

Charleroi staat in de finale van Play-Off 2. De Carolos willen nu ze zover geraakt zijn het seizoen afsluiten met een Europees ticket. Net zoals vorig jaar. Die Europese verplaatsingen waren onvergetelijk", zegt Felice Mazzu in Het Laatste Nieuws. "Ik vind dat we best ambitieus mogen zijn en van dat Europees ticket een doel mogen maken."

Over zijn eigen toekomst spreekt Mazzu zich voorzichtiger uit. "Ik heb niet het gevoel dat ik mijn plafond al heb bereikt Charleroi. Aan carrièreplanning doe ik echt niet. Ik doe het stap voor stap en ondanks mijn beperkte spelerscarrière ben ik erin geslaagd om een club in Eerste Klasse te trainen. Dat geeft me voldoening en maakt van mij een gelukkig mens."

"Een stap hogerop kan je niet forceren. Dat kan alleen vanzelf komen", wuift Mazzu de interesse van topclubs weg. Intussen volgt hij wel lessen Nederlands. "Zoek er niets achter. Ik vind het niet meer dan normaal dat ik de mensen na een wedstrijd in Westerlo of Lokeren de mensen ook in het Nederlands te woord kan staan."

Zijn ultieme droom? "Dan moet ik opbiechten dat ik ooit Juventus wil trainen. De Oude Dame is mijn club."