Club Brugge moet nog niet zegevieren: Ze zullen er zondag zeker staan

Club Brugge moet nog niet zegevieren: "Ze zullen er zondag zeker staan"

07-05-2016 14:07

Club Brugge trekt zondag naar de Ghelamco Arena. Als het kan winnen van AA Gent, speelt het de week daarop tegen Anderlecht voor de titel. Analist Wim De Coninck denkt echter niet dat Gent zich zomaar gewonnen gaat geven. 

"Iedereen zegt maar: 'Als Brugge wint in Gent en dit en dat'. Veel mensen gaan daar zelfs vanuit. Maar AA Gent heeft 27 thuiswedstrijden gespeeld in 2015-2016 en daarvan hebben ze er achttien gewonnen, zeven gelijkgespeeld en maar twee verloren. In die statistieken zit ook alles: Supercup, beker en zelfs Champions League. Alleen zwarte beest Charleroi en Wolfsburg kwamen winnen in Gent", vertelt hij in VTM Stadion.

"Ze haalden 75% van de punten in eigen huis en dat is een geweldig rapport. Om dan te zeggen: 'We gaan snel even winnen in Gent…', dat is niet evident! Club heeft dit seizoen drie keer in Gent gespeeld en drie keer verloren", aldus De Coninck. "AA Gent speelde vorig weekend misschien wel zijn slechtste wedstrijd onder Hein Vanhaezebrouck, maar komende zondag zullen ze er zeker staan. Samen met hun supporters die héél graag tegen Club zouden winnen. Ze zullen ongetwijfeld een andere wedstrijdmentaliteit aan de dag leggen dan tegen Anderlecht. Daar mag je zeker van zijn."