KV Mechelen laat in eigen huis dure punten liggen tegen Sint-Truiden

30-04-2016 19:50

KV Mechelen heeft zich een slechte dienst bewezen in Groep B van Play-Off 2. De thuisploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel teggen hekkensluiter Sint-Truiden. Het wordt voor Mechelen zeer moeilijk om op de laatste speeldag nog de groepswinst te pakken.

Er viel Achter de Kazerne weinig te beleven in de eerste helft. KV Mechelen had het meeste balbezit, maar kon nauwelijks gevaar stichten. De bezoekers kwamen in de openingsfase evenmin tot grote kansen. De openingstreffer kwam na 35 minuten spelen dan ook uit de lucht vallen. Het was er wel een van grote schoonheid. Pieter Gerkens zette met een halve omhaal de 0-1 op het scorebord.

Dat was ook de ruststand. De thuisploeg zocht met boegeroep de kleedkamers op. Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic probeerde na de pauze de wedstrijd te keren. Hij bracht Veselinovic en Leal in de plaats van Verdier en Bjelica. Nu een uur leidde dat tot een goede mogelijkheid voor sterkhouder Sofiane Hanni. Hij kapte zich goed vrij, maar hij miste zijn schot compleet.

In de 68e minuut was het dan toch raak. Na een vrije trap van Tim Matthys maakte Steven De Petter er van dichtbij 1-1 van. Malinwa ging op zoek naar de winnende treffer, maar kreeg in extremis bijna nog de deksel op de neus. Benito Raman ging alleen op Jean-François Gillet af. De huurling van AA Gent besloot echter op de doelman.

Het duel tussen Charleroi en Lokeren eindigde in een 1-1 gelijkspel. Die twee ploegen blijven met acht punten samen aan kop staan. KV Mechelen volgt op een punt achterstand en moet op de laatste speeldag op bezoek naar Lokeren.