Middlesbrough-Belgen doen slechte zaak in knotsgekke partij tegen Birmingham City

29-04-2016 22:40

Middlesbrough heeft geen geweldige zaak gedaan in de strijd om de titel. De Engelse tweedeklasser speelde met 2-2 gelijk tegen Birmingham City. Daarmee komt het opnieuw aan de leiding te staan, maar heeft het amper voorsprong op de eerste achtervolgers.

Middlesbrough, dat met Ritchie De Laet en Julien De Sart, twee Belgen in het team heeft zitten, kwam na 33 minuten voetballen op achterstand. Stephen Gleeson kon het eerste doelpunt van de wedstrijd scoren.

De uitploeg bleef echter niet bij de pakken neerzitten. De spelers van Middlesbrough wisten namelijk goed genoeg dat winst mogelijk promotie kan betekenen. Jordan Rhodes zorgde zeven minuten later voor de gelijkmaker. En daar bleef het niet bij. Negen minuten ver in de tweede helft zorgde Gaston Ramirez voor het delirium. Hij scoorde de 1-2.

De supporters begonnen te feesten, maar Birmingham gaf zich niet zomaar gewonnen. David Davis kon na 68 minuten voetballen nog de gelijkmaker scoren. Eén minuut later scoorde Middlesbrough de 2-3, maar de treffer van Daniel Ayala werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Ook de deklat werd nog geraakt, maar het leek niet de dag van Middlesbrough te zijn. Het bleef 2-2.

De Laet speelde de hele partij voor Middlesbrough. De Sart bleef op de bank. Door het gelijkspel springt Middlesbrough naar de eerste plek in het klassement. Het telt nu 88 punten na 45 wedstrijden. Eerste achtervolgers Burnley en Brighton hebben 87 punten, maar speelden één wedstrijd minder.