Leko klaar voor nieuwe start: 'Tegenstanders moeten schrik hebben van STVV'

Leko klaar voor nieuwe start: 'Tegenstanders moeten schrik hebben van STVV'

14-04-2016 15:15

Donderdagmiddag heeft STVV Ivan Leko als nieuwe trainer voor volgend seizoen voorgesteld. De Kroaat was duidelijk in zijn nopjes tijdens zijn presentatie.

"Ik ben al elf jaar in België. De sfeer in de stadions is hier altijd goed. Toen STVV aanklopte, klikte het meteen. De voorzitter Bart Lammens, manager Philippe Bormans en ik zaten meteen op dezelfde lijn", aldus Leko.

De afgelopen maanden hadden de fans van STVV weinig redenen om te juichen. Het voetbal was niet goed meer. Daar wil Leko verandering inbrengen. "Voor mij is voetbal geen werk, maar een passie. 24 uur per dag leef ik met voetbal. Vanaf vandaag start het hier voor mij. Met STVV wil ik dominant voetbal gaan spelen. Voetbal met vertrouwen en pressing. Tegenstanders moeten weer schrik hebben om naar Stayen te komen."

Leeftijd niet belangrijk
De ex-speler van onder meer Club Brugge en Lokeren is nog maar 38 jaar oud. Bij STVV krijgt hij ook een jonge groep voor zich. Daar heeft hij geen schrik voor. "Werken met jonge jongens is een uitdaging. Bij Oud-Heverlee Leuven deed ik al de nodige ervaring met jonge spelers op. De leeftijd maakt voor mij niets uit. De beste gaat spelen. Voor mij is het belangrijk dat de jongens elke dag beter worden."

Chris O'Loughlin maakt bij STVV het seizoen vol, maar Leko is nu al achter de schermen bezig. "Op mijn eerste training is het nog even wachten. Na dit seizoen krijgen de jongens zes weken vakantie. Maar vanaf nu ben ik al bezig. Alles wat STVV doet, volg ik op de voet."

Met wie Leko volgend seizoen kan werken, is nog niet duidelijk. Namen van nieuwe spelers en/of trainers kon hij nog niet geven. "Dat gaan we bekijken met de voorzitter en de manager."

Lees ookSTVV dolgelukkig met Leko: “Hij is een toptrainer in wording”