AA Gent moet niet zeven, maar acht punten goedmaken op Club Brugge

AA Gent moet niet zeven, maar acht punten goedmaken op Club Brugge

10-04-2016 12:24

Zaterdag was het feest in het Jan Breydelstadion. Niet moeilijk, want Club Brugge versloeg rivaal AA Gent met 2-0. Door de zege liep Club Brugge zeven punten uit op AA Gent. Maar eigenlijk is de voorsprong nog groter.

Dan bedoelen we niet enkel mentaal, maar ook reëel. Bij aanvang van dit seizoen was er immers een reglementswijziging. Tot vorig seizoen waren de uitslagen in Play-Off 1 cruciaal wanneer twee ploegen met een gelijk aantal punten eindigden. Dit seizoen is dat niet meer zo.

Eindigen dit seizoen twee ploegen gelijk, dan wordt er gekeken naar de stand uit de reguliere competitie. De ploeg die toen boven de andere stond, krijgt ook in het eindklassement van de Play-Offs de hoogte plaats. Stel dus dat AA Gent in de komende acht matchen zeven punten meer pakt dan Club Brugge, dan nog eindigen de Buffalo's onder Blauw-Zwart.

Nog dit: Club Brugge eindigde de reguliere competitie met 64 punten, AA Gent met 60 punten. Beide zijn perfect deelbaar door twee. De fans van AA Gent moeten dus ook niet hopen op ergens een half extra puntje van Club Brugge dat eventueel had kunnen verdwijnen.