'Premier League-club zet zijn zinnen op Acheampong'

'Premier League-club zet zijn zinnen op Acheampong'

01-03-2016 10:00

Wie Anderlecht de laatste weken heeft gezien kan het niet ontkennen: Frank Acheampong zit in bloedvorm. De bliksemsnelle flankspeler begint door zijn goede vorm zelfs doelpunten te maken, en dat is Newcastle zeker niet ontgaan.

De Engelsen zouden Acheampong maar wat graag weghalen uit het Astridpark, waar de Ghanees nu toch al drie seizoenen speelt. Acheampong heeft momenteel nog een contract tot 2019, Anderlecht kan dus een stevige winst maken op de flankspeler. Zelf haalde het hem namelijk weg bij het bescheiden Buriram uit Thailand, de transferprijs was toen ongeveer één miljoen euro. Volgens Sudpresse wordt Acheampong intensief gescout en maken de Engelsen zich klaar om een bod te doen.

Newcastle weet Anderlecht heel goed liggen, Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic spelen ook al voor de Premier League-club. De vraag is echter of interesse van Newcastle momenteel zo aantrekkelijk is voor een speler van Anderlecht. De noodlijdende club staat momenteel op een degradatieplaats in de Premier League, wie nu tekent neemt dus het risico dat hij volgend seizoen in tweede afdeling moet gaan spelen.