Mac the Knife vlijmscherp: Vandaag loopt Club Brugge nog altijd achter die titel

Mac the Knife vlijmscherp: "Vandaag loopt Club Brugge nog altijd achter die titel"

05-02-2016 18:25
1

Georges Leekens schuwt de krasse uitspraken niet. Zo was er ooit zijn beroemde "negentig procent"-quote die ondertussen legendarisch is geworden. De coach van Sporting Lokeren geeft nog eens een keer uitleg bij zijn uitspatting en deelt tegelijk ook nog een slagje aan Club Brugge. 

Leekens vertelde bij zijn vertrek bij de Rode Duivels dat zijn werk voor negentig procent af was. Een uitspraak die hem zoveel jaren later nog steeds achtervolgt. "Bij de Duivels was het werk inderdaad voor negentig procent klaar", herhaalt Leekens bij de RTBF. "Ik heb gezorgd voor de structuur, de huidige groep van de Duivels was al daar. Ik pleitte zelfs voor de aanstelling van Marc Wilmots als coach toen ik naar Club Brugge vertrok."

Waardoor Leekens naadloos de overgang maakte naar één van zijn mindere passages van zijn carrière. "Het is een keuze die ik mij nog steeds niet beklaag. Het was een keuze van het hart, maar na enkele weken vertelde ik tegen de voorzitter dat we te weinig kwaliteit hadden in de groep. De titel was dus onbereikbaar. Het vervolg gaf mij wel gelijk. Vandaag loopt Club Brugge nog altijd achter die beruchte titel aan."