KV Mechelen-speler betrapt op cocaïne en meteen geschorst

KV Mechelen-speler betrapt op cocaïne en meteen geschorst

29-01-2016 13:23

Verrassend bericht op de officiële website van KV Mechelen: Joachim Van Damme wordt per direct geschorst door zijn club. De reden: hij is betrapt op cocaïnegebruik.

KV Mechelen legt de situatie zelf uit op de website. "Na Westerlo-KV Mechelen moest onder meer Joachim Van Damme naar de dopingcontrole. In zijn urine werden er sporen van cocaïne gevonden", laat KV Mechelen weten. De KBVB besliste vrijdagmiddag om de middenvelder meteen te schorsen en Van Damme voor de Geschillencommissie te laten voorkomen", klinkt het in de officiële mededeling van Johan Timmermans.

"KV Mechelen volgt daarin de beslissing van de KBVB en we zetten ook zelf de speler op non-actief. Dat betekent dat hij voorlopig ook niet meer zal meetrainen. We beraden ons de komende dagen over bijkomende stappen”, klinkt het ook nog. In België is het heel uitzonderlijk dat een voetballer wordt betrapt op het gebruik van drugs: de laatste keer was Laurent Ciman in 2005, hij liep tegen de lamp met cannabis en kreeg twee maanden schorsing.