Coosemans stelt zich openlijk vragen bij het beleid van KV Mechelen

Coosemans stelt zich openlijk vragen bij het beleid van KV Mechelen

29-01-2016 07:03

Colin Coosemans is misschien wel de meest ongelukkige doelman van de Jupiler Pro League. Bij KV Mechelen werd hem veel beloofd, maar tegenwoordig is hij derde doelman Achter de Kazerne. In Het Laatste Nieuws kaart Coosemans zijn huidige situatie aan.

"Ik zou eerste doelman zijn, Anthony Moris de tweede. Wat later blesseerde Moris zich, waardoor Mechelen nog snel op zoek moest naar een vervanger. Toen is de miserie begonnen. (lees: KV Mechelen haalde Jean-François Gillet). Ik werd met een bepaalde visie aangetrokken, daarna werd die visie overboord gegooid om iemand binnen te halen die bekend was. Mijn huidige situatie is niet door mij gecreëerd, maar door de mensen die de beslissingen nemen binnen de club."

Niet tegen Jean
De maker van die beslissing was Olivier Renard. "Precies. Olivier doet de transfers. Hij wist dat hij op een dag één van ons twee zou moeten teleurstellen. Ik voelde de bui hangen. Zij zijn goede vrienden. Wat ik mij afvraag: zou dezelfde doelman zijn aangetrokken onder een andere sportief directeur? Ik heb niets tegen 'Jean'. Wij komen goed overeen, hij is een goede keeper. Ik heb wel een probleem met het feit dat er twee 'eerste' keepers zijn aangetrokken, terwijl ze dat wilden vermijden."

(Geen) vriend van Van de Walle
Na een blessure werd Coosemans derde keeper. KV Mechelen vond het niet nodig om Moris te degraderen. Een logische beslissing? D"at ís het niet, want binnen de club waren er bepaalde mensen die Moris een extra duwtje in de rug gaven", aldus Coosemans in de krant. "Als het over de doelmannen gaat, wordt er naar de keeperstrainer (Philippe Van de Walle, nvdr) geluisterd. En die steekt daar misschien wel wat persoonlijke voorkeur in."

"Ik merk alleen dat ik al meer dan honderd wedstrijden ervaring heb, en Moris amper tien." Vande Walle en Moris schijnen ook samen naar de club te rijden. "Inderdaad. Vanuit Luik. Op zich is daar niks mis mee, op voorwaarde dat je privé en werk gescheiden kan houden."

De vraag is: wat nu? "Ik laat mij hier niet wegjagen. Ik blijf hard werken, ook al bots ik op een dubbele muur. Niet leuk, maar ik heb al vele watertjes doorzwommen. Ik blijf rustig en keer terug. Ik heb een half seizoen opgeofferd om naar deze mooie club te kunnen komen (Bij Waasland-Beveren mocht hij niet spelen, nadat zijn transfer bij KV Mechelen bekend werd, nvdr). Maar wat kreeg ik ervoor in de plaats? Heel weinig."