Racing Genk stuurt overbodige verdediger naar tweedeklasser

Racing Genk stuurt overbodige verdediger naar tweedeklasser

12-01-2016 10:42

Racing Genk wil deze winter nog af van een paar overbodige spelers, en één van de namen op dat lijstje is Jarne Vrijsen. De linksachter krijgt geen kans in de A-ploeg bij Genk, maar misschien wel bij MVV.

MVV is een Nederlandse tweedeklasser uit Maastricht, net bij de Belgische grens. Een handige club dus voor Genk om jeugd aan uit te lenen, maar echt een toekomst ziet Genk niet voor Vrijsen. Meer nog: vorig seizoen zat hij nog bij de A-kern, maar dit seizoen moest hij zijn plaatsje afstaan aan belofte Dries Wouters. Geen goed teken voor Vrijsen, die bovendien nog maar een contract heeft tot volgende zomer.

MVV richt zich al jaren op de Belgische markt, en dat is ook te zien aan hun kern. Met Jo Coppens, Jordy Croux, Stef Peeters, Leroy Labylle, Pieter Nys, Luca Polizzi en na de winterstop Alessandro Ciranni spelen er veel spelers met een Genk-verleden in Maastricht. Veel sportieve vooruitgang maakt de club echter niet: MVV parkeert zich al jaren in de middenmoot van de Nederlandse tweede afdeling, en ook nu staat het op een anonieme achtste plaats.

Bekijk hier het volledige transferoverzicht