Vandereycken: “Ik schat Fiorentina hoger in dan Club Brugge, meer kwaliteit”

Vandereycken: “Ik schat Fiorentina hoger in dan Club Brugge, meer kwaliteit”

30 april - 07:17
10

René Vandereycken blikt vooruit op het tweeluik in de halve finale van de Conference League tussen Fiorentina en Club Brugge. De heenmatch vindt aankomende donderdag plaats in het Stadio Artemio Franchi.

Vandereycken speelde zelf bij Genoa en geeft aan wie volgens hem de favoriet is tussen Club Brugge en Fiorentina in de Conference League. “Ik schat Fiorentina hoger in dan Club. Meer kwaliteit, meer ervaring, meer techniek. Het verschil is niet groot, dus in die zin is Club niet kansloos, maar als ik één ploeg de favorietenrol moet toedichten, dan is het toch Fiorentina. Respect is op zijn plaats”, deelt Vandereycken via Het Belang van Limburg.

Het is nog de vraag of Christian Kouamé (ex-RSC Anderlecht) meedoet voor Fiorentina tegen Club Brugge. Vandereycken is lovend over Kyriani Sabbe, maar ziet een mogelijk probleem. “Als Kouamé tegen Club de rechtstreekse tegenstander van Sabbe wordt en Fiorentina dropt ballen naar de tweede paal, dan is er een probleem in de luchtduels. Kouamé kan een aantrekkelijk wapen betekenen voor Fiorentina”, aldus Vandereycken.

Uiteindelijk geeft Vandereycken zijn conclusie over de kansen van Club Brugge tegen Fiorentina. “Ik zou het niet zo ver drijven dat Club schrik moet hebben, maar ze zullen top moeten zijn om de finale te halen. Fiorentina is een goede ploeg. We mogen ons niet blindstaren op hun klassement”, besluit Vandereycken. Fiorentina staat op dit moment op de achtste plaats in de Serie A.