Nog meer problemen voor derdeklasser: spelers gaan in staking

Nog meer problemen voor derdeklasser: spelers gaan in staking

08-01-2016 22:01

Eendracht Aalst had zaterdag een oefenwedstrijd ingepland tegen Standaard Wetteren. Deze match gaat echter niet door. De reden? De spelers van Eendracht Aalst staken omdat ze al een tijdje niet meer uitbetaald worden.

Eendracht Aalst kampt al een tijdje met financiële problemen. De laatste maanden werd er getracht om nieuwe investeerders te vinden voor de Oost-Vlaamse club. De spelers worden niet meer uitbetaald en weigeren daarom de vriendschappelijke match tegen Wetteren af te werken. 

De club benadrukt op de website van Eendracht Aalst dat het begrip heeft voor de beslissing van de spelers, maar er volgt nog een kanttekening. "Wat steeds weer primeert is het voortbestaan van onze geliefde club en daar gaat dan ook onze eerste aandacht naar uit. In die optiek werden dan ook al heel wat daden verricht maar om Eendracht toe te laten om in een sereen klimaat aan zijn herstructurering en zijn sportieve heropstanding te werken, werd deze avond besloten om de salarissen toch vrij te geven", klinkt het op de site.