OFFICIEEL: Vanhaezebrouck krijgt zijn wens en mag nieuwe speler verwelkomen

OFFICIEEL: Vanhaezebrouck krijgt zijn wens en mag nieuwe speler verwelkomen

17-12-2015 13:08

AA Gent heeft zonet een nieuwe speler kunnen vastleggen. De Buffalo's hebben de Noorse Braziliaan Gustav Wikheim weggehaald bij Strømsgodset. Hij zette zijn handtekening onder een contract van 3,5 jaar. Vanaf januari mag hij voor het eerst meetrainen met zijn nieuwe ploegmaats.

Wikheim is een 22-jarige Noor die momenteel in eigen land uitkomt voor Strømsgodset. In Noorwegen wordt hij gezien als een van de grootste voetbaltalenten op de Noorse velden. De middenvelder staat het liefst op de linksbuiten. Dit seizoen was hij in 27 matchen goed voor negen goals en acht assists. Het is niet duidelijk hoeveel Gent heeft betaald voor Wikheim, maar de kostprijs zou ongeveer één miljoen euro bedragen.

Hein Vanhaezebrouck, die woensdag zelf een nieuw contract had getekend, ziet zo zijn wens in vervulling gaan. De Buffalo's zijn nog actief op de drie fronten (competitie, beker en de Champions League) en willen zo ver mogelijk geraken. De coach van AA Gent vindt echter dat zijn huidige kern niet breed genoeg is. Eerder kreeg Vanhaezebrouck al een nieuwe aanvaller met Peter Olayinka, nu heeft hij ook een nieuwe middenvelder in zijn kern rondlopen.