Denkwijze van Vanhaezebrouck begint stilaan zijn tol te eisen bij AA Gent

Denkwijze van Vanhaezebrouck begint stilaan zijn tol te eisen bij AA Gent

29-11-2015 12:08

AA Gent doet het momenteel geweldig. Zowel in de Jupiler Pro League, de Beker van België als de Champions League doet de kampioen het fantastisch. Hein Vanhaezebrouck laat bijna altijd dezelfde namen starten. Tegen Racing Genk eiste dat bijna zijn tol.

 

AA Gent won met het kleinste verschil van Racing Genk. In de Cristal Arena werd het 0-1. AA Gent won wel, maar swingde niet. Achteraf wees Lasse Nielsen op de factor vermoeidheid. "In de tweede helft hadden we het erg lastig”, aldus Nielsen op de website van zijn club.

"We beschikten niet over de frisheid om de bal in de ploeg te houden en moesten veel meters maken. Toch zijn we erg blij met de drie punten, want dit is een lastige verplaatsing."

Ook tegen Lyon had AA Gent het lastig in de tweede helft, maar ook daar won het. "In negentig procent van de wedstrijden staan we normaal hoog te verdedigen. Maar nu worden we al twee duels achteruit geduwd. Dat is niet de manier waarop we moeten spelen, want zo lopen we meer risico. Toch is het positief dat we stand hielden. In vergelijkbare situaties vorig seizoen slikten we vaak een tegengoal."