Alderweireld verrast vriend en vijand: Hij is echt een goede jongen

Alderweireld verrast vriend en vijand: "Hij is echt een goede jongen"

29-11-2015 11:18

Zondagmiddag om 13 uur staat er de Londense derby tussen Tottenham Hotspur en Chelsea op het programma. Het duel is ook een blij weerzien tussen voormalige Atlético Madrid-ploegmaats Toby Alderweireld en Diego Costa. De Rode Duivel neemt het alleszins op voor de Spaanse aanvaller.

"Er is al heel veel geschreven en gezegd over Diego Costa. Sommige dingen daarvan zijn waar, sommige niet. Het is een heel harde speler en een uiterst goede aanvaller", zegt de Rode Duivel tegen Daily Mail. "HIj wil ook altijd winnen. Al is het zelfs maar een trainingswedstrijdje." Diego Costa is bij sommige van zijn collega's niet geliefd door zijn speelstijl.

Alderweireld geeft toe dat het Diego Costa was die de verdediger meteen onder zijn hoede nam bij zijn aankomst in Madrid. "Naast het veld is hij totaal anders. Hij is een goede vriend en een aangename kerel. Bij mijn aankomst in Madrid hielp hij me meteen en zorgde hij ervoor dat ik me welkom voelde. Hij was altijd vriendelijk en zorgde ervoor dat ik de club leerde kennen. Het is een totaal andere persoon naast het veld, dan op het veld", besluit Alderweireld.