'Omkoopschandaal bezorgt Denemarken mogelijk tóch nog EK-ticket'

'Omkoopschandaal bezorgt Denemarken mogelijk tóch nog EK-ticket'

26-11-2015 21:21

Een bizar verhaal vanuit Armenië. Ruben Hayrapetian, voorzitter van de Armeense voetbalbond, beweert dat de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Albanië en Armenië verkocht is, waardoor Denemarken tóch mag hopen op deelname aan het EK in Frankrijk.

In gesprek met Armenia Now meent Hayrapetian dat er tijdens het bewuste duel enkele Armeense spelers zijn omgekocht, waardoor Albanië er met de zege vandoor kon gaan. Uiteindelijk plaatsten de Albanezen zich voor het eerst in de geschiedenis voor een Europese eindronde, terwijl Denemarken werd uitgeschakeld in de play-offs.

De Deense krant Ekstrabladet heeft de uitspraken van Hayrapetian bij de UEFA neergelegd. De Europese voetbalbond laat in een reactie weten dat de zaak onderzocht wordt, zodra er aanwijzingen zijn van matchfixing. Mocht Armenië schuldig blijken, dan bestaat de kans dat Denemarken alsnog een ticket voor het EK bemachtigt.

Een dergelijke ontsnapping doet enigszins denken aan het scenario van 1992. In dat jaar plaatste Denemarken zich niet voor het EK, maar mocht het alsnog meedoen omdat Joegoslavië zich afmeldde vanwege de oorlog. Denemarken wist het EK uiteindelijk te winnen.