VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Vazquez, Praet, Kebano, Hanni of Vanaken?
Stem op jouw favoriet

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Vazquez, Praet, Kebano, Hanni of Vanaken?

10-06-2015 21:06

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het tijd voor de beste nummer tien. De vijf genomineerden:

Victor Vazquez (Club Brugge)
Met of zonder Victor Vazquez de fans van Club Brugge weten het wel. Het Spaanse genie op het middenveld verdeelt en heerst. Zijn ingevingen maakten dit seizoen meermaals het verschil voor Blauw-Zwart. Met Vazquez op het veld is het genieten in Jan Breydel.

Dennis Praet (Anderlecht)
De Gouden Schoen mag natuurlijk ook niet in dit rijtje ontbreken. Vooral na nieuwjaar speelde de nummer tien van Anderlecht op een hoog niveau. Tijdens de Play-Offs bleef hij misschien wel wat onder de verwachtingen, maar dat kwam mede door zijn blessureleed.

Neeskens Kebano (Charleroi)
Dit seizoen was Neeskens Kebano misschien wel dé offensieve ontdekking van de Jupiler Pro League. Ok, de man met de voornaam op de Belgische velden is al sinds 2013 actief in ons land, maar de afgelopen maanden ontbolsterde hij volledig. Mede dankzij zijn acties haalde Chaleroi een Europees ticket.

Sofiane Hanni (KV Mechelen)
Nog zo'n pareltje in de Jupiler Pro League is Hanni. De 24-jarige Fransman van Algerijnse roots leek tijdens de afgelopen maanden haast betrokken te zijn bij elke goal van KV Mechelen en dat waren er veel. Jammer voor hem en Malinwa mag hij volgend seizoen niet Europa in. Of hebben andere ploegen zijn talent misschien dan toch eindelijk ontdekt?

Hans Vanaken (Lokeren)
Lokeren greep dit seizoen langs een Play-Off 1-ticket, maar dat kwam zeker niet door Vanaken. De Belg strooide ook dit seizoen met de nodige assists en pikte meer dan eens zijn goaltje mee. Volgensd seizoen mag hij zich bij Club Brugge een stapje hogerop gaan bewijzen.

Wie is de beste nummer tien van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop hem in het reactiesysteem!

Stemmen kun je ook al doen op: de doelman, de linksachterde centrale verdedigers en de rechtsachter.