VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Wie kon jou centraal achterin bekoren?
U heeft de keuze uit tien fantastische verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: Wie kon jou centraal achterin bekoren?

06-06-2015 14:19

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het tijd voor positie drie: de centrale verdediger! Ditmaal zijn er liefst tien kandidaten. De twee spelers met de meeste stemmen halen het Elftal van het Jaar. De genomineerden:

Christian Kabasele (Racing Genk)

Neen, Genk kende geen bijzonder goed seizoen. De Limburgers grepen naast Play-Off 1 en ook groepswinst in Play-Off 2 zat er niet in. Toch maakte één verdediger in het bijzonder een goede indruk, namelijk Christian Kabasele. De jonge verdediger vormde een vast duo met Kara en ontgoochelde niet.

Rami Gershon (AA Gent)

Gershon flopte bij Standard en Celtic, bij Gent toonde hij opnieuw zijn kwaliteiten. De stoere verdediger vormde dit seizoen het slot op de deur bij AA Gent en dat leverde de Buffalo's zelfs een eerste landstitel ooit op. 

Zarko Tomasevic (KV Kortrijk)

Tomasevic maakte twee jaar geleden de overgang van Servië naar België. De Kerels haalden hem binnen met de grote trom en dat was meer dan terecht. Tomasevic kende bij Kortrijk een bijzonder goede periode en ook deze jaargang was hij opnieuw heel belangrijk. Afwachten dus of hij die goede lijn ook onder coach Johan Walem zal kunnen doortrekken.

Olivier Deschacht (Anderlecht)

Deschacht mocht dit seizoen 34 kaarsjes uitblazen, maar dat was er niet aan te merken. De blonde verdediger heeft er een ijzersterk seizoen opzitten en verdrong met Fabrice N'Sakala opnieuw een grote concurrent naar de bank. Deschacht pakte dit seizoen geen enkele prijs, maar hij werd wel opnieuw geselecteerd voor de Rode Duivels. Proficiat, Ollie!

Brandon Mechele (Club Brugge)

Club moest het dit seizoen doen zonder Bjorn Engels, waardoor Brandon Mechele zijn kans mocht gaan aan de zijde van Oscar Duarte. De Belgische verdediger trok er goed zijn streng en was één van de sterkhouders bij Blauw-Zwart. Mechele mocht als kers op de taart ook nog eens de Beker van België in de lucht steken.

Benoît Poulain (KV Kortrijk)

Kortrijk slikte in de reguliere competitie bijzonder weinig doelpunten en dat had het vooral te danken aan het centrale duo Benoît Poulain-Maxime Chanot. Tijdens de Play-Offs verging het de Kerels iets minder, maar Poulain bleef wel indruk maken. De verdediger zou zelfs in de belangstelling staan van AA Gent.

Kenneth Schuermans (Westerlo)

Westerlo wist zich na een bijzonder wisselvallig seizoen te redden en dat had het ook te danken aan Kenneth Schuermans. De jonge verdediger blonk niet alleen uit in het pakken van enkele domme rode kaarten, maar ook zijn verdedigende acties mochten er zijn.

Chancel Mbemba (Anderlecht)

Anderlecht beschikte naast een uitmuntende Olivier Deschacht ook nog eens over een bijzonder sterke Chancel Mbemba. De Congolees kende een mindere periode na de Afrika Cup, maar daarna blonk hij opnieuw uit. Mbemba is niet alleen een goede verdediger, hij beschikt ook nog eens over de nodige technische bagage. Een transfer hangt in de lucht.

Sebastien Dewaest (Charleroi)

Dewaest was samen met Neeskens Kebano één van de uitblinkers bij Sporting Charleroi. De sterke verdediger maakte een bijzonder goede indruk en dwong met de Zebra's zelfs een onverhoopt Europees ticket af. 

Alexander Scholz (Standard)

Scholz stond lange tijd in de belangstelling van RSC Anderlecht, maar koos toch voor een avontuur bij Standard Luik. De Deense verdediger veroverde er al snel een basisplaats en werd enkel uit de ploeg gelaten toen een schorsing hem boven het hoofd hing. De voormalige sterkhouder van Lokeren speelde een meer dan behoorlijk seizoen op Sclessin.

Wie is de beste centrale verdediger van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop hem in het reactiesysteem!

Stemmen kun je ook al doen op: de doelman